Stora exkursionen till Wien & Bratislava

Den 16-22 september är det dags för den Stora exkursionen! I år är vårt resmål Österrikes huvudstad Wien, och vi kommer även göra en dagsutflykt till Slovakiens huvudstad Bratislava som ligger cirka 1h från Wien.

På exkursionen kommer vi att besöka bland annat följande (preliminär plan):

  • Förenta Nationernas kontor i Wien som är en av FN:s större anläggningar i världen. På FN:s kontor får vi höra om internationellt samarbete och deras verksamhet.
  • Österrikes parlament för att bekanta oss med det politiska systemet i Österrike.
  • Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa OSCE vars sekretariat ligger i Wien. Vi kommer där få höra om OSCES verksamhet.

Vi kommer även att kunna ta del av Österrikes och Slovakiens kultur genom att besöka olika sevärdheter, museum och kyrkor i städerna! Det kommer också finnas fritid och möjlighet att utforska städerna på egen hand!

Kostnader:

  • Boende + flyg + besöksavgift till FN är beräknade att bli runt 560€ (Stöd från Svenska Kulturfonden kommer att ta ner priset något, den exakta summan klarnar senare)
  • Kostnader för t.ex. transport, mat och aktiviteter (t.ex. museum, sevärdheter) står deltagarna för själva så det lönar sig att ha med extra pengar!

 

Anmälan öppnar den 22.5 kl. 12 på hemsidan! OBS Anmälan är bindande!

Det finns plats för 12 medlemmar samt InaUta och exkursionens vice-ordförande!