Gulispaket

 

Hej gulis! Grattis till studieplatsen vid Samhällsvetenskapliga utbildningslinjen vid Åbo Akademi och välkommen till SF-klubbens Gulnäbbssidor!

Här kan du bl.a. läsa om hur och varför man ska bli medlem i SF-klubben och lite annat som kan vara bra att veta inför hösten.

 

Varför bli medlem i SF-klubben?
Studielivet är inte bara föreläsningar och tenter. För att orka studera och veta vad som händer inom Åbo Akademi är den information och de vänner du får inom föreningen oersättliga.

Som SF:are får du också Klubbens medlemstidningar Allwar&Oförskämt och Politicus (mera om dem kan du läsa under flikarna Seriös/Mindre seriös verksamhet). Dessutom kan du köpa SF-klubbens röda sångbok och halare, som kommer att bli dig väldigt kära under din studietid.

Som medlem får du också vara med på SF:s månadsmöten, som är klubbens högsta beslutande organ. På månadsmöten väljs styrelsen, förvaltningsrådet, andra funktionärer och t.ex. resmål för exkursionerna.

Andra förmåner du har som medlem är Tentkaffe varje fredag på K, gratis sportstunder varje tisdag och såklart många fester!

 

Halaren
SF-klubbens halare är röd och den har använts av SF-studerande sedan 1980-talet. Första gången du som gulis får ha den på dig är på Årsfest-sillisen. SF-klubbens halarmärken går att köpas på kansliet i ASA-huset eller på Gulisakademin som ordnas på Kåren på hösten. Halaren får absolut inte tvättas (förutom en gång genast då du får den). Undantagsvis kan halaren tvättas genom att hoppa i Aura å eller genom att duscha tillsammans med 10 (nakna) personer av valfritt kön.

 

Gulisplikt
För att kunna se bildgalleriet och tentarkivet bör du ha gulispliktat. Mera information om detta får du av klubbhövdingen senare på hösten.

 

Hur blir man SF:are?
För att bli medlem i SF-klubben ska du studera vid samhällsvetenskapliga utbildningslinjen Åbo Akademi i Åbo. Utöver det ska du i början av läsåret betala medlemsavgiften 10€ till SF-klubbens konto FI14 6601 0001 2122 08 (referensnummer 10003) och meddela dina kontaktuppgifter till kansliet eller via e-post till sf@abo.fi. På det sättet får du SF:s info-mail om aktuella händelser och rätt till andra medlemsförmåner, t.ex. medlemstidningar.