Styrelsen

Styrelsen 2021

 

Ordförande

Amanda Byskata

Tjena!

Jag heter Amanda Byskata och jag är 20 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Petalax, som ligger i vackra Österbotten <3 (ca 40 km söder om Vasa för att vara mer exakt) men flyttade till Åbo 2019 efter studenten. Jag studerar nu tredje året och har folkrätt som huvudämne och sociologi som biämne. 

Jag får i år fungera som SF-klubbens ordförande. Som ordförande har jag i uppgift att leda styrelsen, sammankalla och leda möten, hålla kontakt med samarbetspartners och överlag se till att verksamheten fungerar så att både styrelsen och medlemmarna har det bra. Eftersom läget ännu är mycket oklart och ständigt förändras vill jag i år satsa extra på kommunikation så att ingen ska behöva känna sig osäker eller inte veta vad som är på gång. För att göra det bästa av situationen vill jag dock även satsa på att försöka få ett så pass stort och varierat utbud på verksamheten som möjligt och jag tar gärna emot förslag.

Fritiden brukar jag spendera med att se på serier, se på memes, laga mat, umgås med vänner och ta powernaps (I’m a nap queen!). Mig kan man ofta hitta i ASA-aulan, där jag tycker om att låtsas studera, eller också i kansliet. Skulle ni inte hitta mig någonstans kan ni alltid kontakta mig via e-post eller whatsapp. Oavsett hur får ni jättegärna ta kontakt med mig ifall ni har frågor, idéer, tankar eller annars bara vill prata och jag ser fram emot ett spännande år!

sf@abo.fi

amanda.byskata@abo.fi

0452704344

 

Sekreterare

Rebecca Adolfsson

Helloo! 

Mitt namn är Rebecca Adolfsson och jag är 20 år gammal. Jag är ursprungligen från Karis (:/) och flyttade till Åbo sommaren 2019, dvs. asap efter studenten. Jag är tredje årets studerande med statskunskap som huvudämne och folkrätt som biämne.

Som sekreterare har jag 100% de roligaste uppgifterna, som att skriva protokoll från stysse- och medlemsmöten, ansvarar för webbsidan, tentarkivet och annat smått o gott. Så ifall ni vill ha er tent i tentarkivet eller tjattra om vad som helst, please feel free to contact me. 

På fritiden spelar jag handis i Pargas, läser böcker eller umgås med mina underbara vänner. Vid sidan om allt det ovannämnda, styssearbetet och studierna försöker jag också bli känd på TikTok, men det går inte så himla bra…

Om du letar efter mig, är jag oftast i ASA-aulan eller i kansliet. Om jag känner mig hurtig kan jag även chilla i boktornets läsesal. Så ifall du inte vill springa runt hela Åbo som en dabb, finns mina kontaktuppgifter nedan.

puss & stay safe<3!

rebecca.adolfsson@abo.fi

040 845 7471

 

Skattmästare

Frida Hellman

Hej!

Jag heter Frida Hellman och kommer fungera som SF-klubbens skattmästare under verksamhetsåret 2021.

Jag är 20 år gammal och kommer ursprungligen från Närpes. Direkt efter att jag tagit studenten flyttade jag till Åbo för att studera och har inte ångrat mitt beslut det minsta! Jag är nu inne på mitt tredje studieår och som huvudämne läser jag nationalekonomi och går privaträtt som biämne.

Som skattmästare ansvarar jag för klubbens ekonomi, vilket i praktiken betyder att jag bland annat skickar fakturor, betalar räkningar och sätter upp budgeten för det kommande verksamhetsåret. Jag sitter även med i årsfestkommittéen och hoppas på att kunna förverkliga en fin årsfest.

När jag inte studerar tycker jag om att träna, delta i evenemang och umgås med mina vänner <3

Tveka inte att ta kontakt med mig om ni har frågor eller förlag angående budgeten, SF-klubbens ekonomi eller någonting helt annat!

frida.hellman@abo.fi

050 3670075

 

Högskolepolitiskt ansvarig

Demitra Ahlskog

Morjens!

Mitt namn är Demitra (Demi, snälla) och jag är 23 år gammal. Ursprungligen är jag hemma från Ekenäs men jag hann redan bo i Åbo några år före jag inledde mina studier vid ÅA, och nu studerar jag offentlig förvaltning och hållbar utveckling för tredje året. När jag inte studerar så jobbar jag eller myser hemma i soffan med min hund Glenn.

I egenskap av högskolepolitiskt ansvarig är jag ordförande för höpo-kommitten och debsttkommitten, och jag sitter även med i SYY-Åbos styrelse. Det ligger även på mitt bord att ordna seminarier och aftonkvällar vilket skall bli riktigt kul att ha hand om!

Som höpo finns jag dock främst här för att bevaka SF-medlammarnas intresse och hålla er uppdaterade om vad som händer som påverkar era studier, ert studieliv och andra relevanta saker. Mig kan man  kontakta om man har någonting på hjärtat då det gäller studierna, kurserna eller hur man skall orka få ihop allting- när coronan lugnar ner sig lovar jag också att man kan få hundterapi på campus regelbundet. Ribban är inte högt satt för att ta kontakt så det är bara att skicka mejl eller meddelande direkt om man undrar över vad som helst.

demitra.ahlskog@abo.fi

+358456957890

 

Inrikes- och utrikesansvarig

Wilhelm Nummela

Tjena!

Wilhelm Nummela heter jag och fungerar som Inrikes- och Utrikesansvarig i styrelsen för verksamhetsåret 2021. Jag studerar på tredje året med statskunskap som mitt huvudämne och hållbar utveckling som biämne. Jag är ursprungligen också hem från Åbo, så ifall de behövs guidning för storstaden kan man alltid kontakta mig!

Uppgiften som Inauta går ut på att ordna de två exkursionerna SF-Klubben gör varje verksamhetsår, som i år bär av till Lviv och Buenos Aires, så länge som Coronapandemin tillåter. Dessutom ordnas också en inrikesexkursion, som kommer självklart att bli ett intressant och roligt mål! Till andra uppgifter som jag också duunar med är föreningens marknadsföring.

Överlag så gillar jag på fritiden att träna aktivt, geima på pc och naturligtvis träffa kompisar! Ett smått firande i studielivet ingår väl också i paketet, samt att följa med NHL o futisligor i världen. Ifall du har förslag till verksamheten eller annars bara vill snacka så är de bara o kontakta mig, men keep it Coronafriendly! Jag befinner mig oftast hemma för tillfället, men då campus öppnas kommer jag att sitta aktivt i kansliet eller ASA överlag! Ha de bra!

wilhelm.nummela@abo.fi

0443254336

 

Kultur- och motionsansvarig

Rickard Lindholm

Morjens!

Mitt namn är Rickard Lindholm och i år fungerar jag som SF-klubbens Kultur- och Motionsansvarig. Jag är 21 år gammal, ursprungligen hemma från Ingå och studerar nu på mitt tredje år med statskunskap som huvudämne och nationalekonomi som biämne. Bra kombination, 10/10 skulle välja igen.

I egenskap av KuMo arbetar jag för att våra kära medlemmar ska må sunt i både kropp och själ. Förutom regelbundet återkommande motionsstunder och Campussport-turneringar strävar jag efter att ordna möjligast mångsidiga och tilltalande evenemang på både kultur- och motionssidan – från temakvällar och “SF testar” till årets höjdpunkt, nämligen jubileumsspexet (ännu hinner man med både på scenen och till kulisserna, tagga tagga!).

På min fritid tycker jag om att umgås med vänner och sporta – helst håller jag till i slalombacken, men det blir bara mer och mer sällan nuförtiden (thanks mr. klimatförändring) så istället är det oftast fotboll och löpning som gäller. Såhär i coronatider spenderar jag dessutom gärna mina kvällar med en film på TV:n och ett glas whisky i handen.

Om ni har önskemål, förslag eller något ni undrar över är det bara att rycka mig i ärmen eller lägga ett meddelande på whatsapp helt när som helst. Oftast brukar jag röra mig på axeln Fänkku-aulan-kansliet, hoppeligen syns vi där så fort vi får samlas på campus igen!

rickard.lindholm@abo.fi

0440121599

 

Klubbhövding

Malin Nyberg

Tja!

Jag heter Malin Nyberg och kommer fungera som SF:s Klubbhövding under året 2021. Jag är 21 år gammal och kommer från Esbo. Student blev jag våren 2018 och hösten 2019 flyttade till Åbo för att börja studera på fina SF. För tillfället studerar jag för tredje året, med folkrätt som huvudämne och statskunskap som biämne. 

Som Klubbhövding ansvarar jag under året 2021 för allting som sker på, eller i samband med, vår kära klubblokal. Utöver det fungerar jag även som ordförande för det fina förvaltningsrådet, samt som vice-ordförande för årsfestkommittén och festkommittén. Som klubbis får jag alltså sköta om SF:arnas ‘andra hem’ och dessutom vara med och planera (förhoppningsvis) många fina evenemang för er medlemmar. 

På fritiden umgås jag gärna med vänner eller läser någon intressant bok (för läsande får man ju inte tillräckligt av från studierna, right?). Förutom det tycker jag väldigt mycket om att laga mat. De som känner mig vet att jag är mycket pratsam och även om vissa påstår att jag verkar skrämmande stämmer det inte, som en god vän sa “I take no shit but do no harm”. 

Sist och slutligen ser jag framemot det kommande året med spänning och iver. Kontakta mig gärna om ni har frågor eller funderingar. Det ska bli roligt att få vara er klubbis, vi ses under valven!

malin.nyberg@abo.fi

050 449 1212

 

Värdinna

Lotta Selänniemi

Moikkelis!

Mitt namn är Lotta Selänniemi och jag kommer vara värdinna 2021. Jag är 20 år gammal och är från södra östnylands bästa kommun, Sibbo.  Jag kom till SF rakt efter gymnasiet och studerar nu statskunskap för tredje året med hållbar utveckling som biämne.

Tillsammans med festkommitten ordnar jag sitzar o andra kivoga evenemang. Dit fixar jag även maten, så förbered er på brownies och popcorn. Jag kommer även vara ordförande för årsfestkommiten som (såsom namnet säger) ordnar årsfesten. Som värdinna kommer jag också vara vice ordförande i förvaltningsrådet, var vår klubbis Malin leder verksamheten.

På fritiden tycker jag om att dansa, vare sig det är i köket, på Dynkky eller på lektioner. Jag har även en boomer sida som sitter och stickar. Denna boomer sida uttrycks också i en åsikt om allt, oberoende hur löjligt ämnet är.

Mig hittar ni här och där, men ganska lätt, jag har pinkt hår. Om man har något på hjärtat får man ta kontakt 🙂 

lotta.selanniemi@abo.fi

0443140758