Styrelsen

Styrelsen 2022

Ordförande

Ellen Bos

Hej på er! Jag heter Ellen Bos och kommer att fungera som ordförande under 2022, vilket jag är enormt glad över! Jag är 19 år, kommer från den forna huvudstaden Vasa, och studerar folkrätt och har minoritetsstudier som biämne! 📚

När jag inte håller på med ordförandegrejer så håller jag på med bland annat friidrott, som jag har tävlat i de senaste åren. Jag läser också mycket, håller på med musik eller tillbringar tid i naturen (helst i vackra österbotten :)).

Jag är övertygad om att året kommer att bli ett jättebra år och ser väldigt mycket fram emot det! Tveka inte om det är något ni funderar, vill fråga eller påpeka, man kan alltid ta kontakt med mig och det kan ni göra via uppgifterna nedan. Vi ses! 😇

sf@abo.fi

ellen.bos@abo.fi

0504405384

 

Sekreterare

Ronja Sjövall

Tjenamors!
Ronja Sjövall heter jag, är 20 år gammal och hemma från Helsingfors (som det ibland hörs på brytningen:/). Jag flyttade till Åbo för att studera 2020 (coronagulis<33), och har numer folkrätt som huvudämne och statskunskap som mitt biämne (originellt, jag vet).

I år fungerar jag som sekreterare, vilket i praktiken innebär protokollföring av styrelse- och medlemsmöten, ansvar över hemsidan, uppdatering av tentarkivet, och då ni fina medlemmar kommer till SF är det även mina flitiga händer som skriver in era namn i medlemsregistret. Mina uppgifter är med andra ord inte så synliga i vardagen, men däremot är de desto roligare!

På fritiden brukar jag ägna mig åt ett brett utbud av intressen, såsom att läsa, träna, loppisfynda, kolla mina favorit-sitcoms för femtionde gången och umgås med mina polare. Jag har även ett aktivt TikTok-konto så det kan hända att jag dykt upp på din for you-page då och då ;). Utöver det här är det väl inte mycket som pågår i mitt liv.

Ifall ni har frågor eller annars vill växla några ord med mig är det inget att tveka på! Trots min ofta rätt allvarliga uppsyn vill jag tro mig vara snäll och lätt att konversera med :*. Hojta bara till om ni råkar se mig på campus, eller ta kontakt via uppgifterna nedan!

Hoppas vi får ett fint år tillsammans!

ronja.sjovall@abo.fi

040 145 3223

 

Skattmästare

Axel Rantanen

Halloj!
Namnet är Axel Rantanen och jag kommer att vara SF-klubbens skattmästare under verksamhetsåret 2022.
Jag är 22 år ung och är hemifrån Pargas, även kallat skärgårdens huvudstad. Jag är fjärde årets folkrättsstuderande med biämnet statskunskap.
Som skattmästare ansvarar jag för klubbens ekonomi, vilket betyder att jag bland annat skickar fakturor, betalar räkningar och sätter upp budgeten för det kommande verksamhetsåret. Jag sitter även med i årsfestkommittén och hoppas på att kunna förverkliga en fin årsfest åt er medlemmar.

Ifall jag inte studerar tycker jag om att läsa GAAP, IFRS och aktiemarknadsprognoser på Morningstar.com. Ytterligare brukar jag på fritiden både spela och lyssna på musik, spela spel med vänner eller allmänt bara umgås. Jag är en aktiv följare av såväl NHL som NBA, om man någon gång vill diskutera vilket lag som är det bästa så är det bara att rycka mig i ärmen.

Ifall det finns några frågor eller förlag angående budgeten, SF-klubbens ekonomi eller någonting helt annat, kan man alltid kontakta mig.

 

axel.rantanen@abo.fi

0451147464

 

Högskolepolitiskt ansvarig

Rasmus Kupi

Hej, mitt namn är Rasmus Kupi och jag har fått äran att axla ansvaret som högskolepolitiskt ansvarig under år 2022! Jag är 21 år och uppvuxen i fagra Korsholm. Jag studerar nationalekonomi och geologi för tredje året. Jag ser mycket fram emot styrelseåret på SF och tycker att vi har en fin styrelse! På fritiden sysslar jag med lite intressebevakning, rör mig i skogen, idrottar eller dricker mörkrostat kaffe. Är man nöjd eller besviken över mitt arbete kan man alltid kontakta mig via uppgifterna nedan.

Låtom oss få ett minnesvärt år!

rasmus.kupi@abo.fi

+358 401828449

 

Inrikes- och utrikesansvarig

Aleksandra Sjöberg

Hejhej! Jag heter Aleksandra Sjöberg och kommer fungera som Inrikes- och Utrikesansvarig verksamhetsåret 2022. Jag är 21 år gammal och kommer ursprungligen från Jakobstad. Jag är tredje årets studerande med folkrätt som huvudämne och statskunskap som biämne.

Som Inauta kommer jag bland annat ansvara för SF:s exkursioner. Jag hoppas på att det nuvarande coronaläget förbättras och att vi kan åka på de inplanerade exkursionerna. Jag ser väldigt mycket framemot det kommande året och styssearbetet. Ni får gärna kontakta mig via uppgifterna nedan om ni har något på hjärtat!

Hoppas vi ses på campus och på evenemang!

aleksandra.sjoberg@abo.fi

0404874888

 

Kultur- och motionsansvarig

Carl Englund

Morjens!

Jag heter Calle Englund och fungerar som SF-klubbens Kultur- och Motionsansvariga 2022. Är 21 år gammal och hemma från Pellinge i Borgå skärgård (typ Finska vikens Ibiza). Studerar folkrätt som huvudämne och nationalekonomi som biämne. På fritiden trivs jag bäst i naturen eller med någon form av idrott, från snowboard på vintern till volleyboll på sommarn och det mesta däremellan. Försöker också läsa annat än traktater då jag hinner. Tror stenhårt på att 2022 blir ett toppenår och är väldigt taggad! Med mig får man gärna ta kontakt med goda ideer eller om precis vadsomhelst annat, uppgifterna hittar ni här nedanför.

Ha det bra!

carl.englund@abo.fi

0404822044

Klubbhövding

Veera Haikola

Hej!

Jag är Veera Haikola, 21 år gammal och kommer från Tusby. Jag studerar folkrätt för tredje året och som biämne har jag statskunskap. Jag kommer fungera som Klubbhövding eller ”klubbis” under det kommande året.

Klubbisposten innebär att jag har ansvar för vår fina klubblokal och allt som äger rum där! Utöver detta fungerar jag som ordförande för förvaltningsrådet och viceordförande för årsfestkommittén. Som klubbis har jag alltså äran att sköta om vår fina klubblokal och vara med och planera roliga fester och andra evenemang! Trots den rådande situationen har jag hopp för att vi kommer att kunna ordna finfina evenemang under vårt styrelseår!!

På fritiden gillar jag att hitta på saker tillsammans med mina vänner. Utöver detta gillar jag att gå på långa promenader, och det finns också en chans att du stöter på mig något gym i Åbo! Ibland tycker jag även att det är kul att laga mat 🙂

Mig hittar ni oftast på campus eller i nån av studentrestaurangerna! Trots att en del tycker att jag ser lite ”skrämmande” ut, är detta inte verklighet då jag oftast ”inte alls var så läskig dom trodde”. Jag är väldigt pratglad och gillar att lära känna nya människor. Det är bara komma och rycka mig i ärmen, eller ta kontakt via mail eller Whatsapp ifall det är någor man undrar över, något man vill föreslå eller annat!

Det här kommer bli ett super år som jag jättemycket ser fram emot! Vi ses!

veera.haikola@abo.fi

0400692338

 

Värdinna

Matilda Torrkulla

Hej!

Mitt namn är Matilda Torrkulla, jag är 21 år gammal och hemma från Vörå. Jag studerar statskunskap för fjärde året och har offentlig förvaltning som biämne. Jag kommer i år att fungera som SF-klubbens värdinna.
Tillsammans med festkommittén kommer jag ordna sitzar och andra evenemang. Till dessa evenemang är det dessutom jag som tillsammans med mina vicevärdar/värdinnor lagar maten. Jag kommer även leda årsfestkommitténs arbete och tillsammans kommer vi ordna SF-klubbens 97e årsfest. Utöver detta är jag även viceordförande i förvaltningsrådet och kommer hjälpa vår klubbis Veera med verksamheten där.

På fritiden tycker jag om att träna, umgås med vänner, laga mat och ligga i sängen eller soffan och se någon trevlig serie. När läget tillåter hittar ni mig på klubbens evenemang, antingen i köket eller med på festen. Annars hittas jag ofta i ASA-huset, antingen i bibban eller i kansliet.

Om det är något ni funderar om mig eller om min post är det bara att fråga. Mig hittar ni som sagt ofta i ASA-huset, om inte kan ni ta kontakt via mail eller telefon.

matilda.torrkulla@abo.fi

0440121311

 

Marknadsförings- och kommunikationsansvarig

Astrid Nurmi

Hejsan! Jag heter Astrid Nurmi, är 19 år och kommer från Helsingfors! Jag är andra årets studerande, och som ungefär alla andra i styssen har jag också folkrätt som huvudämne! Jag besitter  den splitternya styrelseposten som ansvarar för marknadsföring och kommunikation. Jag är supertaggad på att få jobba med styssen och utveckla posten💫Dessutom får jag en egen kommitté att arbeta med (hoppas vi träffas där;))!

När jag inte arbetar med styssen, hänger jag gärna med mina vänner, läser eller bakar🧁

Om någon har frågor eller funderingar, eller annars bara vill säga hej, är det bara att rycka mig i ärmen! Annars får man kontakt med mig via mail eller telefon🌞🌞🌞

Vi ses!

astrid.nurmi@abo.fi

04045415584