Hemåt över isen vid ÅST

Åbo Svenska Teater har bjudit in 20 stycken SFare att se teaterpjäsen Hemåt över isen den 10.12 klockan 19. Priset för biljetterna som vi erbjudits är 10. Anmälan för evenemanget kommer öppna på hemsidan 11.11 klockan 12:00.

Här följer en beskrivning av pjäsen:

På ön Hustrun har tiden stått stilla sen 1914 då byns ungdomar skulle komma hem från en på dans på grannön. Det påstår åtminstone Ellinor. Hon är en driftig kvinna, som man måste vara i skärgården för att överleva. Nu tar hon hand om sin ålderstigne far Algot “Och det gör jag gärna!” säger hon.

Ellinor regerar i sitt eget kök, hon har egen köksträdgård, hon driver sommarcafé och sjötaxi och hon har en skock hönor ledda av en beskäftig tupp. Hon tar sig en sommarman ibland men annars har hon allt hon behöver. “Vi bor mitt i världen! Precis mitt i!” som pappa Algot säger.

Men så en morgon får Algots Sjötaxi en körning från grannön Tasslan “En herr…Mann” tror Algot. “Han ska vara fågelmålare”.

Herrman Engström har kommit från Kanada för att sälja fädernegården. Snabbt och dyrt. Han är totalt oförberedd på att möta sin ungdomskärlek Ellinor. Men varför minns hon inte honom? Och borde hon inte vara gift i Frankrike? Och varför håller Algot envist fast vid att Engströmmarna borde portförbjudas från Hustrun, varför vill han hålla liv i den gamla grannfejden? Herrman tycker det är befängt: “Werner Engström gjorde så gott han kunde! Under de omständigheter som rådde vintern 1914!” men Algot: “Man känner trädet på frukten.”

Hemligheter som inte reds ut stannar kvar, till slut vet man inte längre vems sorger det är man bär. Tillit tar lång tid att bygga upp men går sekundsnabbt att rasera.

Kan en ungdomskärlek ändå bli en medelålderskärlek eller låter Ellinor sin pappa stå i vägen?

 

VAD? Teater på ÅST

NÄR? 10.12 19:00

VARFÖR? För att teater är så kul ju!

PRIS? 10