GLAD SOMMAR

Sommaren börjar (äntligen) småningom ta fart, och vi har spridit oss runt Finland för att alla avnjuta sommaren på eget sätt. Vissa jobbar, andra fortsätter flitigt att studera och vissa spenderar sin välförtjänta lediga tid med att helt enkelt chilla!

De första månaderna av jubileumsåret har varit fartfyllda, och SF-Klubben har hunnit med mycket. De traditionella evenemangen som fastlaskiainen, vappen, Allwarnatten och lilla xqrren har även fått sällskap av bland annat paneldebatt, chillkvällar, evenemang med vänföreningar samt såklart traditionella fester. Det bästa med detta halvår? Att bara den bara FÖRSTA halvan av jubileumsåret gått! Jag kan lova er alla att andra halvan kommer att vara några sjudundrande månader. Nya studeranden anländer till hösten, och er ”gulisar” som läser detta passar jag på att gratulera, ni kunde knappast ha valt en bättre tidpunkt att börja studera! Ni kommer alla att välkomnas med öppna armar, och kom ihåg att kansliet alltid bjuder på (relativt) gott kaffe och (relativt) bra skämt! Jag hoppas även att de ”äldre” medlemmarna fortsätter delta med lika stor iver som tidigare, och att vi alla ställer upp och ser till att alla får njuta av studietiden, och får möjligheter att ibland tänka på annat än ansvar och problem. Det är OK att ibland bara leva i nuet och idka allmänt samkväm.

SF-klubben har under 90 år haft lyxen av att ha engagerade och intresserade medlemmar. Under 90 år har personer ställt upp på sådana sätt som passar en själv, vissa deltar i evenemang, medan vissa planerar och vissa ordnar dem. Alla är lika viktiga för denna förening, och jag är extremt tacksam åt alla som har varit med och gjort detta halvår till någonting speciellt. Med så engagerade medlemmar som ni är, kommer denna förening inte endast att se 100 årsjubileum, utan 200 års, 300 års etc.

Samtidigt vill jag å föreningens vägnar gratulera alla examinerade. Vad ni än gör i framtiden hoppas vi alla lycka och framgång till er.

Men nu, njut av sommaren, njut av värmen, myggorna och långa nätter bland goda vänner. Förbered er även för hösten, för att från och med sista veckan i augusti blir de sådan krambamboli att ni aldrig sett någonting likt det.

ps: vi syns väl alla såklart på sommarträffen den 27.6 i domkyrkoparken?? Bjuds på glatt humör och dåliga skämt!

Hälsningar Herr ordförande samt stysse 15!