Evenemang

Karriär-aw med alumniföreningen: Möjligheter i Bry

Karriär-aw med alumniföreningen: Möjligheter i Bryssel

Nyfiken på vilka arbets- och praktikmöjligheter det finns i Bryssel? Häng med på Alumniföreningens & SF-klubbens karriär-aw med temat möjligheter i Bryssel!

Vad? Karriär-AW med alumner
När? Måndagen den 28. november kl. 20.00 (finsk tid).
Var? Zoom
Vem? Alla! Både studerande och alumni är välkomna att delta.

Under afterworken får vi lyssna på tre samhällsvetaralumner som för tillfället befinner sig i Bryssel: Alexander Lång, Moa Brunström och Helmi Andersson. Alla har studerat samhällsvetenskaper vid ÅA, men med olika huvudämnen och inriktningar. Just nu är de alla i Bryssel i olika roller. Alexander Lång har flera års erfarenhet av att jobba som specialmedarbetare i MEP Nils Torvalds team och kommer att berätta mera om sitt jobb vid parlamentet. Moa Brunström har i sin tur nyss avslutat sin praktik på Europeiska försvarsbyrån och kommer att tala om hur det är att navigera arbetsmarknaden i Bryssel. Helmi Andersson kommer att berätta om sin praktik på Åbos och Egentliga Finlands EU-kontor och områdeskontorens verksamhet i EU-huvudstaden.

Som vanligt riktar sig evenemanget till både studerande, nyutexaminerade samt äldre alumner oavsett studieinriktning. Evenemanget har en skön och lättsam afterworkstämning och vi siktar också på att ha mycket tid för diskussioner och frågor. Om du är intresserad av vad Bryssel har att erbjuda och vill höra om hur man navigerar arbetsmarknaden här är det alltså bara att hoppa med på tråden!

Afterworken ordnas på Zoom och länken publiceras vid ett senare tillfälle i detta evenemang. Ingen anmälan behövs.

Lägg alltså in 28.11. i kalendern och så ses vi på aw!

Alumniföreningen för Åbo Akademis Samhällsvetare grundades år 2017 för att föra samman alumner från de samhällsvetenskapliga utbildningarna vid Åbo Akadem. Du kan bli medlem då du tagit ut din kandidat- eller magisterexamen från ÅA. Mer information hittar du här:
https://samhallsvetare.wixsite.com/alumni/medlemskap