Tutorer 2021

 

 

Ronja Sjövall

Hallå gulisar!

Jag heter Ronja Sjövall, är 19 år gammal och hemma från Helsingfors. Nu på hösten inleds mitt andra studieår med folkrätt som huvudämne.

Utöver att vara en briljant studerande gillar jag att träna, lyssna på poddar, umgås (/konsumera alkohol) med kompisar och följa svensk influencerdrama på heltid.

Trots pandemins tappra försök att döda studietidens glädje har flytten till Åbo varit det bästa jag gjort för mig själv. Jag tror ni också kommer att trivas galant här på ÅA och SF!

Ha det toppen nu så ses vi i augusti <3! (men kom ihåg… Allting kan hända på Paradise Hotel)

Veera Haikola

Moiccu och grattis till din studieplats!! Jag heter Veera Haikola, är 21 år gammal och kommer från Tusby, men ljuger ofta att jag kommer från Helsingfors. På hösten påbörjar jag mitt andra studieår med folkrätt som huvudämne.

När jag inte studerar umgås jag med kompisar, tränar och ibland slinker det kanske ner ett glas eller två. Eller tio.

I vilket fall som helst har jag trivats super med studierna och tycker Åbo slår både Helsingfors och Vasa alla dagar i veckan (no h8). Med andra ord har du mycket att se fram emot!

Vi ses på hösten!!

Patrik Lönnberg

Hejsan!

Jag heter Patrik Lönnberg o kommer ursprungligen från Karis. Jag e 23 år ung o påbörjar mitt andra år på SF på höst’n.

Min fritid spenderar jag mycket på vänner och alkohol. Men annars tycker jag om att spela datorspel, kolla på YouTube eller lyssna på musik. Sportar också. Ibland.

Att börja studera på SF har varit en väldigt positiv upplevelse! (med tanke på omständigheterna) Åbo är också en underbar studiestad. Jag önskar er varmt välkomna till SF, det kommer att bli jättekul att få träffa er i höst!

See you soon! xoxo

Emma Kotola

Hej och välkommen gulis!

Jag heter Emma Kotola, är 19 år gammal och kommer från Helsingfors. På hösten börjar jag på mitt andra studieår och studerar nationalekonomi som huvudämne.

När jag inte studerar tränar jag och hänger med vänner. Jag brukar även tillbringa en stor del av min lediga tid i försök att bli hobbyläkare genom att kolla på Grey’s Anatomy.

Att börja studera i Åbo kommer ni inte att ångra, det har jag i alla fall verkligen inte gjort. Jag ser väldigt mycket fram emot hösten och att träffa er!

Vi ses snart!

Susanna Lundell

Hej alla nya gulisar! Mitt namn är Susanna Lundell och jag kommer från Grankulla. Jag är 19 år gammal och börjar mitt andra år vid ÅA på hösten. Som huvudämne har jag statskunskap och som biämne har jag sociologi, men även offentlig förvaltning under andra året.

På min fritid brukar jag läsa, titta på netflix och umgås med vänner. Andra fritidsintressen jag har är att gå på promenader, fotografera och besöka museum. Utöver det brukar jag även delta i flera studieevenemang och föreningsverksamhet.

Åbo är bästa studiestaden som finns, med otrolig gemenskap över föreningsgränserna i ÅA och med andra universitet. Staden har även ett mångsidigt utbud på aktiviteter, med allt från nattliv till museum och åbåtar! Trots de unika omständigheterna blev mitt gulisår väldigt lyckat och gulisveckan samt vappen står ut som extremt roliga minnen. Jag hoppas ni får ha ett lika fint gulisår som jag fick. Jag ser fram emot att välkomna er på hösten!!

Rasmus Kupi

Tjenare, väldigt roligt att just du har hittat till samhällsvetenskaper i Åbo! Jag heter Rasmus Kupi, uppväxt i Korsholm intill Finlands längsta bro! Mitt andra studieår vid ÅA påbörjas nu i höst med nationalekonomi som huvudämne och möjligtvis redovisning som biämne.

På fritiden tränar jag för stunden ett fotbollslag och umgås i gott sällskap ute i skogen eller på havet. Musik och politik på hobbynivå är också trevligt. Jag hittas även konstant på någon villafest eller på en kaffebjudning. Har haft lite svårt att överföra mina hobbyer till stadsliv, men jobbar på det :)).

Koronagulisåret har varit lite som att ösa vatten ur en sjunkande båt, men i efterhand har det varit ett otroligt roligt år trots omständigheterna! En god samhörighet och ett positivt mindset är nycklarna till att vi tillsammans ska göra ert första studieår till ett av de bästa åren i era liv!

Maria Jäntti

 

Hej och grattis till studieplatsen!

Jag heter Maria Jäntti, är 20 år gammal och kommer från Åbo. Nu på hösten börjar jag på mitt andra studieår, med nationalekonomi som huvudämne och folkrätt som biämne. Min fritid går för det mesta åt till att träna, kolla på filmer eller serier och hänga med mina kompisar.

Enligt min åsikt är Åbo en toppenbra studiestad som absolut lever upp till alla förväntningar 😉. Gulisveckan var definitivt en av höstens höjdpunkter så ni har verkligen något kul att se fram emot!

Njut av sommaren och så ses vi på hösten!

Line Rehn

Hej och stort grattis till din studieplats!

Jag heter Line Rehn, är 21 år gammal och hemma från Åbo! I höst börjar jag mitt andra studieår, med folkrätt som huvudämne och statskunskap som biämne.

På fritiden brukar jag spendera helt för mycket pengar på loppis, umgås med mina vänner och min absoluta guilty pleasure är att lyssna på Pitbull och The Glee Cast…

Att börja studera på SF har varit ett beslut jag aldrig ångrat och speciellt gulisveckan var en av de roligaste veckorna i mitt liv! Hoppas ni kommer trivas lika bra som jag gjort och så ses vi på hösten!

Grattis än en gång och njut av sommaren!

Maja Meurman

Hejhej gulisar!

Jag heter Maja, är 19 år gammal och kommer från Åbo. I höst kommer mitt andra studieår att inledas med folkrätt som huvudämne och statskunskap som biämne.

På fritiden gör jag allt möjligt från att umgås med vänner till att laga mat och se på serier. En Åbo-aktivitet jag särskilt tycker om är att sitta vid åstranden när det är fint väder. Jag hoppas att ni ser fram emot att börja studera här, det kommer att bli jätteroligt att få träffa er och introducera er till studielivet!

Ha en bra sommar nu så ses vi i höst 😀

Lotta Arola

Hej och grattis för studieplatsen!

Jag är Lotta Arola, 21 år gammal och kommer från Helsingfors. På hösten börjar jag mitt andra studieår vid ÅA med statskunskap som huvudämne.

På fritiden tycker jag om att umgås med vänner och laga god mat. Dessutom gillar jag att träna och speciellt jogga så man kan ofta se mig springa runt i Åbo.

Att börja studera vid SF har varit jättekul trots de rådande omständigheterna och jag hoppas att det ska bli minst lika kul för er! Förhoppningsvis kommer ni ha fler halarmärken efter det första studieåret än jag har på min halare.

Ha en skön sommar så ses vi på hösten!