Tutorer 2020

 

Karolina Lax

Hej och grattis till din studieplats! Jag är Karolina Lax, 23 år gammal och kommer från Vasa. I höst börjar jag på mitt tredje studieår, med folkrätt som huvudämne och statskunskap som biämne.

Utöver mina tappra försök att samla studiepoäng brukar jag umgås med mina kompisar, kolla på serier eller trixa ihop nya, spännande maträtter.

Åbo får verkligen toppoäng som studiestad och att börja studera här är ett av mina bästa beslut. Gulisåret, och speciellt gulisveckan, var superkul och jag hoppas att ni ser framemot hösten lika mycket som jag gör.

Men tills det, ha en riktigt skön sommar!

Rickard Lindholm

Hej!

Jag heter Rickard Lindholm, är 20 år gammal och kommer ursprungligen från Ingå. I höst påbörjar jag mitt andra studieår här vid ÅA med statskunskap som huvudämne.

Min fritid brukar jag spendera på att sporta, umgås med vänner och se på film (min IMDb-watchlist är typ 100 filmer lång, please send help).

Jag har inte en sekund ångrat att jag sökte hit till SF. Staden är mysig, studierna intressanta och mångsidiga och studiegemenskapen är jättetrevlig. Ni har massor att se fram emot, så ta vara på er tid här! Studietiden är mycket mer än att bara sitta med näsan i olika böcker (fast man ibland måste göra det också).

Ha en skön sommar så syns vi på hösten!

Matilda Torrkulla

Hejjsan gulis!

Mitt namn är Matilda Torrkulla, jag är 19 år gammal och är hemma från lilla Vörå. På hösten påbörjar jag mitt andra år på ÅA med statskunskap som huvudämne och offentlig förvaltning som biämne.

På fritiden hittar man mig ofta med kompisar eller på något studieevenemang. Träning och framförallt orientering ligger mig nära så mig hittar man också ofta i skogen eller på gymmet.

Mitt första studieår var superbra och gulisveckan var verkligen en av höjdpunkterna, därför är jag extremt taggad på gulishösten och att få fungera som tutor för er nya gulisar.

Axel Rantanen

Tjenare!

Axel Rantanen heter jag och kommer från Pargas. I skrivande stund är jag 20 år, men före gulishösten börjar hinner jag bli 21. På tal om hösten så påbörjas mitt andra studieår på Åbo Akademi då. Jag har folkrätt som huvudämne och mitt biämne är okänt ännu.

Under första studieåret upplevde jag att Åbo är en riktigt trevlig och inspirerande studiestad. Mitt gulis(¾)år var underhållande och vid många tillfällen överskred “eventen”, såväl festligheter som andra studielivsrelaterade evenemang, mina förväntningar. De flesta studierelaterade ställen är ett stenkast ifrån och studiemiljöerna är inkluderande, mångsidiga och allmänt trevliga och tilltalande. Jag kommer att försöka mitt bästa så att ni gulisar får en superduper start till gulisåret.

Tills dess önskar jag er en skön sommar och så ses vi förhoppningsvis i höst. (Håll er friska).

Nea Nyholm

Hej på dej!

Jag heter Nea Nyholm och är 21 år gammal. Ursprungligen kommer jag från Letala, och flyttade till Åbo därifrån efter att ha tagit studenten. På hösten börjar jag mitt andra studieår vid ÅA och har folkrätt som huvudämne.

På min fritid spelar jag pesis, läser böcker och dricker kaffe med vänner. Eller då tittar på netflix eller sover (naps are life). Beror på dagen.

Att börja studera i Åbo och speciellt i SF har varit det bästa valet och jag vill också göra det lika roligt för de nya gulisarna. Jag välkomnar dig till Åbo och vi ses på hösten!

Jesper Inola

Hej och ett stort grattis till din studieplats!

Jesper Inola heter jag och är 23 år gammal. Ursprungligen är jag hemma från Södertälje, alltså grannlandet på andra sidan Östersjön.

Jag har studerat vid ÅA i två år med huvudämne offentlig förvaltning, och när jag inte studerar kollar jag förmodligen på sport eller spelar Football Manager.

Studietiden har varit fantastisk, och jag ser fram emot att få introducera er till studelivet. Åbo är en jättetrevlig stad att bo i, och jag har inte ångrat en endaste sekund.

Ha en skön sommar så syns vi i höst!

Amanda Fagerström

 

Hej gulis och grattis till studieplatsen!

Jag heter Amanda Fagerström, 20 år gammal och kommer från Åland. Till hösten börjar jag mitt andra år vid ÅA. Mitt huvudämne är statskunskap och jag har folkrätt som biämne (eller kanske offentlig förvaltning?).

Under min gulishöst blev jag väldigt fäst vid Åbo, som verkligen lever upp till sitt rykte om att vara en fantastisk studiestad och jag hoppas att du kommer att trivas minst lika bra!

På min fritid tycker jag om att spela gamla tv-spel, se på dokumentärer och ta långa promenader med goda vänner. Ni har mycket att se fram emot och det ska bli superkul att träffa er alla i höst.

Njut av sommaren så ses vi! 😀

Wilhelm Nummela

 

Morjens!

Wilhelm Nummela heter jag och studerar statskunskap tillsammans med hållbar utveckling på andra året. Jag är 22- år “gammal” och har bott i Åbo hela mitt liv. På fritiden gillar jag att träna och umgås med vänner.

Ser mycket framemot att träffa er alla och göra ert gulisår så minnesvärt som möjligt!

Frida Hellman

Hej gulis!

Grattis till studieplatsen, du har gjort ett bra val! Jag heter Frida Hellman och är en av dina tutorer. Jag är tjugo år gammal och det här blir min andra höst som studernade i Åbo. Ursprungligen kommer jag från Österbotten, eller närmare bestämt Närpes.

Som huvudämne läser jag nationalekonomi och privaträtt som biämne. När jag inte studerar eller umgås med mina vänner tycker jag om att gymma, springa, festa och delta i andra roliga studieevenemang (de ska va balans, visst?!).

Jag tycker att Åbo är en exceptionell studiestad och kan nästan garantera att du kommer att trivas här.

Vi ses i höst!

Emil Hildén

Mojn,

Ja heter Emil Hildén o är 21 år gammal, ursprungligen hemifrån från Esbo.
I höst börjar ja mitt andra år på SF å läser statskunskap som huvudämne.

På fritiden så gör jag lite dittan o dattan, allt från att sporta till att ligga på soffan å se på dåliga tv-program.

Att börja studera i Åbo e nog lätt ett av dom bättre valen ja ha gjort (ha int ångra de en gång ennu i alla fall). Gulisåre va otroligt roligt å jag ska försöka mitt bästa för att ni ska ha de minst lika rolit som jag hade! Grattis till studieplatsen å njut av sommaren så ses vi i höst!

Ciao!